Filosofie en oorsprong

Luna Yoga is te vergelijken met een boom, waarvan de wortels uit de oud-Indische Yoga komen en de stam door vruchtbaarheids- en trancedansen uit de hele wereld wordt gevormd. De twijgen nemen de nieuwste kennis uit psychologie en geneeskunde op en vormen bladeren, dankzij creative impulsen. De boom begint in elke cursus opnieuw te bloeien – de vruchten dragen de deelneemsters mee naar huis, door zelf te oefenen.

adelheid_ohlig-1Yoga, de levenskunst van de eenheid van lichaam, geest en ziel, begeleidt mij sinds mijn studie in de journalistiek en talen, in de jaren zestig in Wenen. Als journalist leerde ik medicijnvrouwen en Schamanen over de hele wereld kennen. Opleidingen en scholing in Yoga en aanverwante bewegingstherapieën spoorden mij aan in de jaren tachtig Luna Yoga te ontwikkelen. Vooral kreeg ik impulsen van de fysiotherapeut en danseres Aviva Steiner, in Israel, die mij gedurende haar ziekte haar systeem van de menstruatie-opwekkende gymnastiek bijbracht. Zij moedigde mij tot eigen research aan.

Sindsdien geef ik met veel enthousiasme les, geef door wat vreugde brengt en moedig vrouwen tot een helende omgang met het eigen lichaam aan. Niet alles hebben wij in de hand, doch soms is het meer als dat wij geloven. Ieder wezen bezit zelfhelende krachten, die gesterkt moeten worden.

Luna Yoga wekt de levenslust, doordat het souplesse en kracht ontwikkelt, het bewustzijn voor het lichaam verdiept, creative impulsen vrijzet en vruchtbaarheid op allerlei gebied begunstigt.

luna yoga